Eilen olimme äidin, iskän, Miksun ja muiden meripelastajien kanssa saunomassa Konjakkisaaressa. Saaren nimi on Konjakki, koska urbaani legenda kertoo sen vaihtaneen omistajaa konjakkipullosta. Ja eipä tuo kovin kummoinen saari olekaan, kivinen luoto jonne on muutama puu juurtunut. Mutta meripelastajat ovat rakentaneet sinne hienon mökin!

Sitten joku voi ihmetellä miksi me kuulumme Meripelastusseuraan vaikka asumme keskellä Suomea. No, onhan täällä isoja järviä kuten Päijänne ja Leppävesi, ja siellä tarvitaan monesti apua. Eilenkin kesken saunanlämmityksen Miksu ja JP joutivat lähtemään avustamaan venettä jolta oli bensa loppunut. Tämän meidän paikallisyhdistyksen nimi on kyllä Jyväskylän Järvipelastajat mutta yhteneväisyyden vuoksi on mukava puhua meripelastajista, pääyhdistys on nimeltään Suomen Meripelastusseura (SMPS).

Matkaan lähdimme p/v Wiimalla, jonka kotisatama on tuossa mummolassa. Kävimme kaupungissa hakemassa lisää väkeä ja iskäkin oli vielä töissä. Iskä ei ehtinytkään sitten meidän kyytiin mutta tuli perässä Suomi-laivalla, jonka kyljestä Max kävi hakemassa iskän seuran Busterilla. Suomi ei olisi ehtinyt pysähtyä Konjakin laituriin.

Kuvia retkeltä voit katsella täältä.