Äidin kanssa tehtiin pieni lomareissu Itä-Suomeen. Ensin käytiin koirakilpailuissa Iisalmessa. Siellä mä leikin yhden Artun kanssa. Koirakentän vieressä oli liikennekaupunki ja me mentiin sinne leikkimään. Harmittavasti liikennekaupungin autot ja juna oli lukkojen takana - puisto oli kiinni - ja kun me yritettiin murtautua junan talliin yksi täti tuli sanomaan ettei niin saa tehdä. Kohta meidän äiditkin tuli katsomaan mitä me puuhataan ja kieltivät sen leikin. Olisihan hienoa olla oikea junanryöstäjä! 

Illalla ajettiin Kuopioon ja mentiin yöksi hotelliin. Käytiin me illalla siinä kaupungilla kävelemässä ja syömässä, mutta aamulla sitten lähdettiin tutustumaan paremmin tuohon kaupunkiin. Ihan ensiksi me löydettiin tuollainen vanha höyryjuna. Se oli tosi iso, ihan valtava, ja sen nimi oli Kukko. Hassua, sillä Jyväskylässä olevan höyryjunan nimi on Kana! Onkohan ne kavereita?

Sitten mentiin Puijolle, sinne samaan paikkaan missä käytiin viime talvenakin. Näkötorni ei ollut nyt auki (oli niin aikainen aamu) mutta me kävelytettiin koiria siellä. Laki ja mä keksittiin että mennään tuollaiset ritilärappuset alas asti, se oli hauskaa. Mutta pitihän ne portaat kiivetä ylöskin, ja se oli aika rankkaa!

  

Kuopiossa ajeli sellainen juna, joka kuskasi ihmisiä kaupungin keskustasta satamaan ja hotelleihin. Vähän niinkuin Lillijuna aikaisempina kesinä täällä. Kuopion junan nimi oli Kukko-Pekka! Hah haa, harmi ettei me saatu siitä kuvaa. Ja tiesittekös että Kuopiossa tehdään kalakukkoja? Niissä on kalaa ja varmaankin kukkoa, mutta se maistuu ihan leivältä. Ihan hyvää se silti on.

Seuraavaksi ajettiin satamaan. Siellä oli useita laivoja mutta ei yhtään niin isoa kuin iskän laiva. Koski-niminen laiva olikin lähdössä kohta risteilylle ja sen kyytiin me sitten hypättiin. Järvellä sekin ajeli ja kävi kääntymässä tuollaisessa kapeassa salmessa minkä rannoille rakennetaan taloja. Laivassa oli kipparina nainen mutta poika ajoi vissiin koko matkan. Purserina oli kaunis tyttö.

Tässä vielä kuva Koski-laivasta risteilyn jälkeen. Siitä me lähdettiinkin ajelemaan kotia kohden.